Поиск по этому блогу

пятница, 6 февраля 2015 г.

Подорож у минуле, знайомство з Арістотелем , Птолемеєм та їхніми дослідженнями в галузях математики, геометрії та фізики

Арістотель

Арістотель (часто також Аристотель 384 до н е, Стагіра - 322 до н е, Халкіда) - давньогрецький вчений-енциклопедист, філософ і логік, засновник класичної (формальної) логіки.

Дослідження Арістотеля охоплюють також механіку, акустику й оптику. Зокрема, звук він пояснював «струсом» повітря звучним тілом, луну - відбиванням звуку, виступав проти деяких теорій Евкліда. Заслуга Арістотеля в натурфілософії полягала в тому, що він систематизував і узагальнив уявлення про природу, які склалися в рамках стародавнього суспільства. Водночас деякі з висновків Арістотеля були помилковими, що, зважаючи на його авторитет впродовж пізнього середньовіччя, створило певні складності для встановлення істини. Одним із таких висновків було положення про те, що рухається тільки рухоме - Арістотель не зумів збагнути принцип інерції. Система елементів і стихій за Арістотелем

Клавдій Птоломей

Клавдій Птоломей - астроном, астролог, математик, механік, оптик, теоретик музики і географ. Жив і працював в Олександрії в римському Єгипті, де проводив астрономічні спостереження.

Автор класичної античної монографії «Альмагест», яка стала підсумком розвитку античної небесної механіки і містила практично повне зібрання астрономічних знань Греції і Близького Сходу того часу. Залишив глибокий слід і в інших галузях науки - в оптиці, географії, математики , а також в астрології.

Комментариев нет:

Отправить комментарий